Illusztrációk, cikkek, lapok, vélemények

Honlappal, cikkekkel kapcsolatos észrevételek, továbbá más témához nem kötődő hozzászólások számára.

Re: Illusztrációk, cikkek, lapok, vélemények

HozzászólásSzerző: Balu » 2012. aug. 29., 08:10:22

Hát... Ha engem kérdeztek, nekem jobban tetszik a több kisebb kieg, mint a kevés nagyobb. :)
Balu

HozzászólásSzerző: harczos » 2012. jan. 21., 15:31:31

nem akartok vmi extra szűrést betenni a regisztrációhoz, hogy eltűnjenek ezek a spammerek? plusz kitörölni a meglevőket..
harczos

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. aug. 14., 17:32:33

Az első felvetésre van már konkrét terv, ami megoldaná, mégpedig az, hogy a különböző szinteken különböző bónusz képességeket lehessen felvenni, adott szinten az ikerkasztúság is sorra kerülne.
Andras

HozzászólásSzerző: trufa » 2011. aug. 13., 18:20:05

Sziasztok!

Az illetékesekhez lenne két kérdésem:

1.: megoldható lenne-e, hogy a karakterlapon legyen lehetőség kettőskasztúságra és képzettségekre?
Indok: a karakterek így sokkal egyedibbek lennének.
Ötlet: dupla képzettségre lehetőség 10-es szinttől kompenzálandó a lassabb fejlődést.

2.:Megoldható lenne-e, hogy a lapkeresőt mobiltelefonra is alkalmasra tegyétek?
Indok: jelenleg a lapkeresés gyalázatos és lassú, már amikor működik. Versenyeken rengeteg vitás helyzetet oldana meg, ha gyorsan előhívható lenne, akár csak a szöveges verzió.

Köszönettel
Trufa
trufa

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. júl. 06., 17:57:58

Köszi a hibajelentést. Múlt héten valószínűleg szerverhiba volt, aminek eredményeképpen adattáblákat helyre kellett állítani. Volt biztonsági mentés, ezért adat nem veszett el. Viszont volt olyan hatása is, ami a megjelenítésre hatott. Ezek egy részét észleltük és javításra került, egy részének javítása folyamatban van.
Andras

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2011. júl. 06., 06:45:47

Sziasztok!

Valamit lehetne kezdeni a honlappal, hogy normálisan jelenjen meg? A széthullás óta a következő változások történtek: a jobb oldali felületen, ahol a cikkek láthatóak nem teljes a kép, kicsúszik a böngészősávból. Ha a cikkre kattintok, ugyanez tapasztalható, és mivel nincs gördítősáv a cikket el sem lehet olvasni rendesen, mert nem látszanak teljes szavak. A bal oldalon az aktív menüknél, amikre kattintani lehet, sötét szürkés lett a felület, és kicsit "meghízott a gombok szélessége" simán lehet, hogy a cikkfelületet ez a változtatás tolta el jobbra... Ez a sötétszürkülés kihatott a Ranglistára is. Ha ez egeret a helyezettek fölé viszem, egy majdnem fekete színű sáv jelzi, hogy éppen melyik rublika felett van az egér, ezáltal a feketével beírt információk egyáltalán nem látszanak, lévén a két szín egyforma, és így nincs mit látni...

Ezeket tapasztalni Internet Explorer 8 alatt.

Köszi!

- Norbi -
Enriquel

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. júl. 05., 19:40:11

És gratulálok a nyertes laptervednek. Azt hiszem, hogy ez igen erős bizonyítéka annak, hogy mennyire fontos és értékes a laptervező pályázat!

Természetesen jár a 4 példány neked, mint tervezőnek, de rajtad kívül senki más (sem tesztelő) nem kap, hiszen a lap a versenygyőzteseknek van fenntartva.
Andras

HozzászólásSzerző: GLAD » 2011. júl. 05., 12:41:57

Ezúton köszönöm a megtisztelő cikket. Örülök, ha elnyeri mindenki tetszését. :)
"Ez a világ talán egy másik bolygó pokla." - Aldous Huxley
GLAD

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. júl. 04., 19:46:43

Technikai hiba volt, amiért elnézést kérek. Elméletileg elhárult az akadály, és a cikk már olvasható. Holnap pedig egy igen fontos cikk kerül fel.
Andras

HozzászólásSzerző: harczos » 2011. júl. 04., 07:21:48

az detto, de ahogy látom azóta le is szedték
harczos

HozzászólásSzerző: Kapanyanyimonyok » 2011. júl. 04., 06:21:23

Kösz.

Nekem a cikk is "fatal error..." kezdetű üzenetként nyílik meg...
Kapanyanyimonyok

HozzászólásSzerző: harczos » 2011. júl. 03., 09:14:38

csütörtök óta már fent van az új ultra

http://www.ketmagus.hu/laplista/cardimg ... hajaur.jpg
harczos

HozzászólásSzerző: Kapanyanyimonyok » 2011. júl. 03., 07:06:47

Az ehavi ultráról ugye hétfőn már lehull a lepel?
Siopa meddig várható még?
Kapanyanyimonyok

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 26., 21:10:55

A legalapvetőbb változás az, hogy tavaly első körös manőverre mentem rá a nagykalandozókkal, míg idén nem erőltetem első körös manővert a naftacsapda/harida miatt.
Kicsit visszatekintve: utóbbi évek egyik változása volt például, hogy az ostromerőd miatt megnőtt az ostromló csapat szintjével szembeni követelmény.
Kicsit előretekintve: ha kimegy az árvíz jövőre új hullámról akkor sokkal szívesebben fogok ezen a formátumon küldetéspaklit játszani.
Nagyon régen pedig amikor dívott a kincseskamra, tükörútvesztő, sápadt angyal átka, haditervek, akkor egyáltalán nem mentem ostromolni.
Andras

HozzászólásSzerző: GLAD » 2011. jún. 26., 12:00:59

Andras írta:Annyiban viszont árnyalnám a képet, hogy a küldetés, és otrom paklikkal szemben támasztott kihívások is változnak, és időről időre máshogy kell ezekkel megbírkózni. Szóval szerintem a küldetés és ostrompaklikkal való játék sem nyújt mindig ugyanolyan élményt, mint az előző években. Számomra legalábbis van benne változás abban ahogy tavaly manővereztem, mint ahogy idén. Persze a különböző kihívások felállításában az alternatív győzelmet szolgáltató lapoknak komoly szerepük van.

Esetleg megírnád miben változott meg idén, véleményed szerint, a manőverezési stratégiád? :)
GLAD

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 23., 19:03:06

Ha egy főkasztra keresel, akkor az összes hozzá tartozó alkaszthoz tartozó akciólapot behozza. Olyan funkció jelenleg nincs, amivel olyan akciólapra kereshetsz ami az adott főkaszt összes alkasztja tudja használni.
Tehát a jelenség nem egy meglévő funkció hibája, hanem egy keresési mód hiánya.
Andras

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2011. jún. 21., 06:34:02

Sziasztok!

Lehet, hogy már előttem szólók is jelezték, de a lapkeresőben találtam egy kicsi bugot. Ha HARCMŰVÉSZ főkasztra lebontva keresek akciólapot, akkor bead egy csomó olyat, amit a lap szerint kizárólag Kardművész tud kijátszani, de Harcművész nem. Én rontottam el valamit vagy tényleg "bogárka" rendetlenkedik? :)
Enriquel

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 18., 19:53:55

Most, hogy van expedíció, ismét elő merem venni a DP-buktatást a laptervezésben, hiszen nem fordul elő az, hogy az egyik játékosnak elméleti esélye sincs a győzelemre, hanem a kettő egymással interakciót tud alkotni.
Szóval ismét elkezdett érdekelni a negatív dp-zés lehetősége, ha majd felírod ezeket a terveket, akkor szívesen megnézem.
Andras

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. jún. 17., 14:33:42

Glad és András!

Pár hete írtam fel két adag laptervet az ultra tervekhez az egyik pont Kincses a másik meg egy új győzelmi koncepció illetve az építészet képzettség feltámasztását segítő lapok, ötletek. Én a -DP-t azért is találom jónak mert a küldetés pakli megkapja a másik pólusát, épp ezért is terveztem egy olyan lapot, ami toronyszint építéssel nyer, hogy az ostrom paklinak is meglegyen. Szerintem változatosabb és érdekesebb lenne a mezőny ha kiegyenlítődve lennének ezek az ellenpárok. Ahogy itt vagy az RPG-n írta valaki, ostromért már több éve nem fizetett mp-t. A küldetéseknek ott az expedíció, amihez most nagyon jó lapok jöttek ki, igazán nem nehéz már 11DP-t összeszedni. Ezért is örülnék, ha nagyobb szerepet kana a negatív dp, és megjelenne a toronyszint építő győzelmi koncepció. A negatív DP-hez is van pár ötletem de a vizsgaidőszakban nincs sok időm, de majd utánna megosztom azokat is.

Ohyner
Ohyner

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 17., 08:00:59

Egyetértek, hogy az alternatív győzelmi módszerek nagyon fontosak. A Zászlóháború eseménylap, negatív dp, Leples asszony, Terda, a Caput Draconis, a Hargashum részek, a Ritkaságtár megalapítása mind mind új színt hoztak a játékba. Egytől egyig mindegyikre szükség van.

Annyiban viszont árnyalnám a képet, hogy a küldetés, és otrom paklikkal szemben támasztott kihívások is változnak, és időről időre máshogy kell ezekkel megbírkózni. Szóval szerintem a küldetés és ostrompaklikkal való játék sem nyújt mindig ugyanolyan élményt, mint az előző években. Számomra legalábbis van benne változás abban ahogy tavaly manővereztem, mint ahogy idén. Persze a különböző kihívások felállításában az alternatív győzelmet szolgáltató lapoknak komoly szerepük van.
Andras

HozzászólásSzerző: GLAD » 2011. jún. 16., 08:36:57

Sziasztok!

Utóbbi időben eléggé el voltam havazva (diploma) s emiatt hozzászólni/kártyát tervezni sem volt időm.

Összességében most részletesen nem fogalmazom meg a véleményem, de pár szót a jövőbeni fejlesztéssel kapcsolatban (cikksorozattal kapcsolatosan).

Véleményem szerint természetesen kell a fejlődés, jöhetnek kulcsszavak (törzsszövetség mondjuk először nagyon meglepett, mikor a küldetésen lévő kulcsszó teljesíthető bármely 3 karakterrel, akik egy fajba tartoznak, viszont ez is egy új stílusba helyezte a kulcsszóstílust, ami tetszik), jöhetnek új mechanizmusok, viszont 12-13 év távlatából kissé unom, hogy még mindig "ugyanaz a játék". Persze jöhet erre a válasz, hogy akkor játszak mást, a játék marad "ez", de máshogy közelíteném meg a dolgot.
Tehát adott egy játék, ahol még mindig ugyanazt kell csinálnod (dp,ostrom,dobat), ugyanaz történik állandóan, csak "erősödnek" az elemek. Ezt nem tartom helyesnek. 3/1-es kalandozóból 3/7-es kalandozó lett mostanra. Kevesebb MP-ből egyre több sebzés stb.
Számomra az jelent "többet", hogy bejöttek az új játéknyerési lehetőségek (zászlóháború eseménylap, terda, kincs, negatív dp...), tehát ezekre fektetnék még hangsúlyt. Ugyanannyi esély legyen megnyerni ostrommal, terdával,dp/ negatív dp-vel az egészet.

Bontottos megközelítés addig rendben van, míg a marketing a nyitásra helyezi a hangsúlyt, csakhogy aki nem megy bontottra, akkor annak már szinte feleslegesek a "potló" lapok.

Kicsit megkésve... :)
GLAD

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 07., 22:04:03

Kezdem az utóbbival. Minden kiegészítőben van olyan lap, ami a nosztalgia vonalra épül. Nézzünk néhány példát:
- Bola, ami régi hovatkozást aktualizál.
- Rejtett város megalapítása, ami régi lap hatását utánozza.
- Nekrográfia, Emír lánya amik régi lapokon voltak fellelhetők de önálló lapot még nem kaptak.
- Igaz neves kalandozók, akik régi hősök szerepét erősítik.
Illetve tovább gondolkozunk hogyan lehetne a nosztalgia eszköztárát bővíteni.

Ezek azok, amik az új mechanizmusok mellett másoknak is kedvesek lehetnek. Ha nem lenne nosztalgikus lap, akkor az gondolom nálad rossz pontot jelentene. Ha nem lenne új mechanizmus, akkor az újítás kedvelőinél lenne rossz pont. A "feloldhatatlan konfliktus" "feloldása" szerintem az arányokkal lőhető be. Kell mindkettőből valamennyi. Szerintem ugyanolyan rossz lenne új mechanizmus nélküli kiegészítő, mint amiben 0 db nosztalgikus lap van.

Mechanizmusok visszahozásáról. Nézzünk pár mechanizmust, amik vissza lettek hozva, illetve erősítést kaptak.
- Antiss. Külön antissos lap nem jelent meg az álomháború megnyerése óta, de folyamatosan jelenik meg 1-1 antissal rendelkező kalandozó.
- Élőhalott bestiás, nekropoliszos vonal. A sötétség gyermekeivel kaptak új hatékony bestiákat, és visszatért a nekropolisz hatás, Armador Dogan személyében.
- A Kötelékek kiegészítő felülvizsgálta a fajos témát, ami az Ősi vér kiegészítőkben jelent meg hasonló hangsúllyal utoljára.
- A Dúlás kiegészítő (verseny szempontjából nem túl nagy sikerrel), de adott lehetőséget újra az őselemes pakliknak.
- A szövetségesek a zászlóháborúban lettek bevezetve, és azóta is folyamatosan jelennek meg újabb és újabb példányok. Sőt olyan lapok is megjelennek, amik szövetséges laptípussal machinálnak.
- A cselszövések az Acél és ármányban lettek bevezetve, de azóta is jelent meg néhány.
- A Relikviák Rabjaiban került bevezetésre a Kincs és Kincskeresés, de a Sötétség gyermekei is aktívan használta őket.
- A Sötétség gyermekeiben került bevezetésre az expedíció, ami a Kötelékekben tovább lett fejlesztve.
- A lunír téma a Legendák kiegészítőben került bevezetésre, de a Dúlásban és az ultra soron (aminek egyik példánya nemsokára válik ismertté) is kapott erősítést.

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de szerintem még hosszan folytatható a sor.
Andras

HozzászólásSzerző: ComEcon » 2011. jún. 07., 20:08:07

Hi András!

Azért jó, hogy van fórum, hogy lehessen dolgokat egyeztetni. Mint írtad kategórikusan cáfolod, hogy az újítások elfelejtődnének. Ezt az előbbi kijelentéseden kívűl semmi nem támasztja alá. Vegyünk a kincset/kincskeresést ha már annyiszor szóba hoztuk.
A RR kieggel robbant be a köztudatba, majd az SGY-ben folytatódott a tendencia, bár ami a kincs mellett nem expedíciós volt, akkor az nagy valószínűséggel átkozott, ami mondhatni "újítás az újításban" elnevezésű barokkos tobzódást jelenti, majd jött a Kötelékek kieg és az egészet elvágták. Egyedül a harmadik csapás mártírja kincskereső, kincs meg nincs is benne, ha jól tudom. Ebből a túlnyomó többség azt a következtetést vonja le, hogy a Kincs/kincskeresés metódusok parkolópályára lettek állítva.
Hangsúlyozom, speciel én örülök ennek, de úgy általánosságban nem érzem úgy, hogy az új mechanizmusoknak lenne hosszú távú terve. (Dúlás akciólapként kijátszható kalandozói se értek meg sok kieget)
Ohyner jól írta, nem akarunk Relikviák 2-t (amely véleményem szerint az elmúlt időszak leggyengébb kiegje), hanem ha vannak újítások akkor azokat használjuk, persze nem túlerőltetve, és nem kell feltétlenül újítás minden kiegbe, elég lenne két kiegenként is.

Amit még meg szeretnék említeni az az, hogy írtad, hogy tudod, hogy vannak olyanok akik állandóan újításokat akarnak, és vannak akik 0-t. És írtad, hogy itt nem lehet mindenkinek kedvezni, feloldhatatlan konfliktus. Összességében igazat adok ebben, de mivel minden kiegben jön ki újítás/új mechanizmus, ezért én úgy érzem itt egy kicsit részrehajló a tervező stáb, hisz sosem volt kedveskedve azoknak aki jobban szeretnének egy olyan kieget amelyben a meglévő mechanizmusokhoz jönnek ki új lapok. Ez ügyben várható valami megoldás keresés, vagy kőbevésett tény, hogy új kieg - új mechanizmus?

bye: ComEcon
ComEcon

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. jún. 05., 19:47:10

András!
Azt hiszem, hogy mást tartunk a beszélgetés középpontjának. Azt értem én is és Com is, hogy "elő fogjuk venni még valamikor". Én, de szerintem Com is arra célzott, hogy az új bevezetett mechanizmusok ne az a kiegészítő profilja legyen, hanem szervesen épüljön be a játékba. Nem egy újabb relikviákat akarunk (ha ezt hoztad fel), hanem azt, hogy kiegészítőnként legyen 3-5 lap, ami továbbviszi ezt a mechanizmust. Ne egy kiegészítők egymásutánisága legyen a játék, hanem egy egész, ami különböző arcait mutatja meg. Amit már írtam, legyen egy íve az újításoknak, legyen két aktív kiegészítője az újításnak, aztán pedig ha tetszetős újítás akkor szerepeljen folyamatosan, ha pedig ne akkor kopjon ki. De ezek az újítások ne egy másféléves kétéves szakaszonként legyenek elővéve. Úgy gondolom, ha a népnek tetszik a törzsszövetség vagy a csatlós, akkor nyugodtan helyet kaphat hangsúlyosan a következő kiegészítőben is, ami egy masszív alapot ad, utána pedig 5-6 lapokkal mindig lehet frissíteni őket. Úgy gondolom, bármilyen ötlet is legyen a következő csomagok alapja, egy fontos mechanizmusnak mindig kell hogy legyen 5-6 helye, ami egyáltalán nem pusztítja el a koherenciát.
Értem azt az érved is, hogy ha valakinek nem teszik akkor sok kiegészítő kimarad neki, de nézzük meg a másikat is, valakinek nagyon tetszik a törzsszövetség vagy a -DP, jön egy kieg, tervezgeti a paklit, majd elkönyveli, hogy legközelebb számottevő lap az általa szeretett paklihoz (ha a képességre építi) 3-4 kieg múlva jön. Szerintem ez sem szerencsés. Ezért is mondom, hogy ami jó, ami tetszik nektek és a játékosoknak is az épüljön a játékba, legyen olyan természetes mint a küldetés vagy az ostrom. Hisz a Kincs is a negatív dp is épp úgy győzelmi koncepció, ami csak színesíti a játékot, ha szerepelnek. És akinek nem tetszik, az nem szerzi be, vagy elcseréli azokat a lapokat.
Ohyner
Ohyner

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 05., 15:53:07

Elnézést, hogy csak most válaszolok, de nem volt netem az elmúlt pár napban.

Namost arra feltétlenül szeretnék reagálni, hogy az újítások elfelejtődnének. Ezt kategórikusan cáfolom. Vegyük például a kincs/kincskeresést, ha már egyszer azt hoztad fel. A kérdőívek alapján van ennek a témának olyan része, ami kifejezetten tetszett a játékosoknak, éppen ezért semmiképpen sem fog elfelejtődni. Az biztos, hogy nem lesz Relikviák rabjai Második rész nevű kiegészítő, viszont a jövőben is lesz kincs és kincskeresés.
Ugyanezt az analógiát lehet alkalmazni más újításokra is. Ha van olyan eleme, ami népszerű, akkor biztosan elő fogjuk venni még valamikor, és akár kiegészítő egyik témája is válhat belőlük.
Andras

HozzászólásSzerző: ComEcon » 2011. jún. 05., 10:01:19

hi!

Én is elismerem, hogy mindenkinek más tetszik, meg van akinek van igénye újításra van akinek nem. De szerintem ebben a formában, hogy minden kiegbe bele van erőltetve valami, aztán elfelejtődik eléggé antipatikus megoldás.
Én a Legendák/dúlás környékén (nem részletezendő okok miatt) visszavettem az aktivitásomból, és az SGY környékén vettem fel újra a tempót, és próbálom pótolni a kiesett lapokat/időszakokat. A RR a maga kincskeresős/kincses témájával teljesen kiesett, nem gyűjtöttem még le, de nem is éreztem magam hátrányban hogy nincs belőle lapkészletem. Azt se veszem észre, hogy most két kieg elteltével valami megmaradt volna a kártyás társadalomban valami elit dekk formájában. Pl A varázslóurak megjelenésük után két kieggel is aktívak voltak,és nem a futottak még kategóriában. (igen, kaptak tápot/vérfrissítést). Most a Kincskereséssel ez valahogy nem történt meg ez és véleményem szerint ha így marad ki is kopik mint pl a ráépítések, egy részről a vérfrissítés miatt, más részről az új kieg újításai lesz a sláger ezáltal elvonva a figyelmet a régebbi kiegek új mechanizmusai elől.

Személyes véleményem szerint a kincskeresés ritka ellenszenves volt a szememben, mert egy olyan kritikus kérdéskört redukált kulcsszavas képességgé, mint a visszaforgatás, melyre más koncepciókban az ellana papnő, kiválasztott akarata, kyel szentéyl vagy egyéb plusz lapok kombinációk voltak szükségesek.

bye: ComEcon
ComEcon

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. jún. 03., 15:48:04

Üdv!

Ezzel én is egyetértek, mindenkinek más tetszik. Ezt nem is firtatom. Nekem speciel az expedíció nem tetszik, de a többségnek bejön elfogadom. Sőt ha minden kiegészítőben jön hozzá ki lap az sem zavar. Egyszerűen nem igazán kedvelem ezt a mechanizmust. Engem az zavar, az újdonságok nem épülnek bele szervesen a játékba. A saját példámat fojtatva, jobban zavarna ha most egyszerűen nem jönnének ki expedíciós lapok úgy hogy ott van a felfedezések kora szuper lap. Hiába nem tetszik maga a mechanizmus az zavarna ha most nem fojtatódna. Persze nem azt akarom, hogy ami kijön és esetleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeket az is megkövüljön, de legyen meg az íve egy egy újításnak, ami nekem legalább két nagyon aktív kiegészítőt kiegészítőt jelent. A téma persze variálódjon, ebben egyet értek amit írtál. Hogy legyen új a váz amire épül, ebbe belekötni nem lehet, de az újításoknak szerintem sok a 2-3 kieg kihagyása. Már csak azért is, mert 2-3 kiegészítő alatt akármennyire is igyekeztek szinten tartani a játékerősséget már elévülnek annyira a lapok(legalábbis többségük), hogy az újra elővett mechanizmus nem pótló hanem újraalkotó lesz, így ugyanott vagyunk szinte, van egy kiegészítőnk.
Ohyner

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 03., 13:57:12

Cobinnal nagyon egyetértek abban, hogy mindenkinek más tetszik. Ebben a kavalkádban hogyan lehet rendet tenni? Figyelni kell és közvéleményt kutatni, aztán abból kiderül melyik újítások váltak be. Ne izguljatok, ami bevált azt tuti folytatjuk. Sőt ahhoz is várható egy-ként lap ami közepes megítélést kapott. Szóval az újítás kényszer nem teszi lehetetlenné a régi mechanizmusok folytatását. A ráépítéseket például nem azért nem folytattuk, mert az aktuális újítás kiszorította, hanem azért, mert minden egyes közvéleménykutatásban szarul szerepelt.
De olyat is tudok említeni, amikor egy meglévő mechanizmus felújításával akarunk újat alkotni. Végeredményben a fajos téma sem vadiúj, hanem már régóta létezik. Az expedíció sem vadiúj abban az értelemben, hogy Látogatás a khormmsa szoborhoz nagyon régóta létezik.

Sok szempontból az időzítés is számít. Például egy kincses, vagy törzsszövetséges kieg után nem fog még egy ugyanolyan téma jönni, mert akkor túl sok kieget kellene kihagynia annak, akinek az adott téma nem jön be. Később viszont 1-2-3 kieg elteltével újra elő fogjuk venni az ilyeneket. A vallásos, fajos téma 100%, hogy újra elő fog jönni, más kérdés hogy ez nagy valószínűséggel nem a következő kiegészítő fő témája lesz, a fajokkal való párhuzam miatt.
Andras

HozzászólásSzerző: cobin » 2011. jún. 03., 13:01:32

Pár észrevétel,

A kiegről,
ha csak a gyak/átlagos sorokat nézném, akkor nagyon régóta nem volt ilyen kiegészítő, melynek a ennyire hangulatos, és használható gyak/átlagos lapokkal rendelkezik. Én annak nagyon örülök, hogy végre a lapok 90%ban túlmutatnak a drafton.

Újítás, Korábban nagyon ellene voltam, de ha belegondolunk, és kicsit visszanézünk a közeli/ távoli múltba, akkor szinte mindenki talál valamit visszamenőleg az újítások között, ami újabb színt vitt a játékban (Antis, szellemek, hadrend, kincs, törzsszövetség).

Pl. Nekem nagyon tetszik a törzsszövetség, eltalált, jó dolog, de a túlütéstől/akaratátviteltől a falnak tudnék menni, de a kiadó szempontjából (gondolom én), mégsem tehetik azt meg, hogy csak a törzsszövetségre építik a jövőben a témákat, hiszen egy másik játékos meg éppen fordítva van ezzel (És ha egyet nem is értek vele), de el kell fogadnom. hogy nem vagyunk egyformák. Lehetséges, hogy következő kiegészítő témája pont neki fog tetszeni, és nekem nem. Mert másmilyen típusú játékosok vagyunk. De inkább arra törekednek, hogy sikerüljön meghúzni egy egyensúlyt, melyben minden játékosnak egyaránt megtalálja a maga kedvencét

Szóval érdemes az új dolgokat a játékba behozni. Nekem nagyon tetszett Ohyner által felhozott vallásos ötlet is, és még biztosan számtalan ilyen ötlet van. Természetesen ezek mellett a régi dolgokat sem kéne temetni, (antisz, negatív dp, stb), mert lehetséges, hogy valaki(k)nek pont ezek tetszettek.
Az erős túlél, a gyenge elbukik, és újjászületik. Ez az élet... és a halál rendje. Most a gyenge szerepét játszodtad, imádkozz Ranagolhoz, hogy legközelebb a másik oldalra állj!
cobin

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. jún. 03., 12:14:56

Üdv mindenki!

Pár gondolat tőlem is.
Az újítás, az újdonság fontos, de nem feltétlenül abban a formában ahogy jelenleg minden kiegészítőnél zajlik, hogy kijön 1-2 új kulcsfogalom, ugyanis ennek van egy nagy hátránya. Szerintem az elmúlt kiegészítőkben volt pár nagyon jó ötlet. Ilyen volt a negatív DP(ami sajnos a legendák óta nem igazán van napirenden). De említhetném a kincses lapokat is, persze ezekből volt a Kötelékekben is, de mennyi? Mert kincs még csak csak akad, de a kincskeresés már igen haldokló képesség. Most jött a legendák ami szerintem két nagyon jó képességet hozott be a csatlóst és a törzsszövetséget. De ha az új kiegészítőben megint jön valami új akkor ezek a képességek amik sokak tetszéséét elnyerték háttérbe szorulnak. Jön ki hozzá lap, de ahelyett hogy kapnának egy újabb nagy lökést, mondjuk 10-10 lapot fejenként, jó ha 3-3 lapon szerepelnek majd. Pedig az a átkozott vérszerződés már nagyon várja, hogy szinte minden pakliban helyet kapjon. És akkor itt szerintem kiütközik az ami miatt ez a nagy újítás miért rossz. Az esetek többségében 1 kiegészítőnyi rivaldafényt jelent az újítás, nem épül bele a játékba. Így az igazi vesztes az, akinek megtetszett az új mechanizmus. De akkor ezt hogy lehetne elkerülni, úgy hogy újítás is legyen. Jelen esetben(a Kötelékek után) nagyon könnyű dolgunk van. András már írtam, és te is említetted a fajokon kívül mi játékosok imádjuk a vallásos koncepciókat is. És hát van jó pár vallás ami haldoklik, porosodik ha csak a lapokat nézzük a háttérvilág nélkül. Itt a téma ami lehetőséget ad a fajok folytatására is -->sámánhitek, megtartók, héroszok stb. De joggal mondhatnátok, hogy mi ebben az újítás. Van két új kulcsfogalmunk, amit szerintem lehet tágabban is értelmezni pl. Uwel hitű kalandozó csatlósa lehet, vagy Ranagol hitű kalandozó csatlósa lehet, de akár egész panteonokra is lehet alkalmazni pyarroni hitű kalandozó csatlósa lehet. A törzsszövetséget ha általánosabban értelmezzük lehetne úgy is szerepeltetni, hogy Törzsszövetség (három nem jelző sogronita kalandozó irányítása). Mindjárt nincsenek új kulcsszavak, de megvan az újítás is. Sőt akár kasztokra is lehetne használni őket, pl.: Fejvadász alkaszttal rendelkező kalandozó csatlósa lehet.
Ezeken kívül már korábban említettem a fórumon, hogy Morgena keretein belül az antisst is fel lehetne eleveníteni. Szintén nem új, de én úgy gondolom újként hatna.
Hirtelen most ennyi jutott eszembe, remélem tudtam segíteni a véleményemmel. Amúgy az új UR nekem tetszik, igazán jól sikerült.
Ohyner

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 03., 09:51:12

Tegnap óta még az jutott eszembe, hogy az Új hullám által nyújtott előnyökről nem ejtettem szót. Az Új hullámot azért erőltetem, mert a rotáció miatt nincs nyomás a laptervezőn, hogy erősebb és erősebb lapokat tervezzen. Én a magam részéről azt szeretném, ha a kránnál meghatározott standardok maradnának meg, és Új hullám jelentősége legyen akkora, hogy biztosítsa a változatosság iránti igényt mindazoknak, akiknek ez fontos szempont.
Andras

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. jún. 02., 20:17:20

Köszönöm, hogy hallgattál a felhívásra, és elmondtad a véleményedet. Sok minden van terítéken, így természetesen nem mindenben értünk egyet, és természetesen sokmindenben egyetértünk.

A cikkben szereplő igényeket én nem vagylagosként, hanem additívként értelmeztem. Nem készül azzal a szándékkal lap, hogy a bontotton jó, de máshol szar, hát nosza legyen bontotton jó. Az, hogy bontotton értelmezhetőnek kell lennie azon felül jön, amiket te is elmondtál, és elvársz a lapoktól.

A cikbken hangsúlyoztam is, hogy az általam felsorolt szempontok nem mindenki számára egyformán fontosak. Emiatt a laptervezésnél mind a négynek egyszerre kell megfelelnie az új kiegészítőnek.

Feloldhatatlan konfliktust csak az újítás arányában látom. Van aki több újítást akar, van aki nullát. Ebből a szempontból soha nem lesz mindenkinek egyszerre jó. Az összes többiben látok lehetőséget a különböző igények összehangolására.
Andras

HozzászólásSzerző: mate_t » 2011. jún. 02., 18:13:36

Üdvözletem!

Mivel a cikk utolsó bekezdése felhívást tartalmazott, hogy nyilvánítsunk véleményt, én megteszem röviden;

“Újdonság
Elsősorban a változatosság iránti igényből fakad, de több annál.”

Igen, az újdonság mindig is fontos szempont volt – és lesz – de ennek nem azt kellene jelentenie, hogy minden egyes kiegészítőben valami új játéktechnikai fogalmat kell behozni. Akaratátvitel, Túlütés, Kincs, Kincskeresés, Expedíció, Csatlós, Törzsszövetség stb. Véleményem szerint ennek a listának csak töredékére volt szüksége a játéknak - úgy gondolom kizárólag a csatlós adott hozzá a játék értékéhez, valamint a túlütés ütötte meg a “belefér” kategóriát. A Magic-es kulcsszavazást messze nem a követendő iránynak tartom.

“Ha 4 top pakliból az egyik meggyengül, második leváltódik, harmadik átalakul, negyedik pedig új kihívót kap, az egészséges aránynak mondható.”

Egészséges arány volt 6-7 évvel ezelőtt és még a játék hőskorában, amikor a jelenlegi lapszám felénél sem tartottunk. Ha 2x-3x akkora lapbázisban akarunk ilyen látványosan vért frissíteni, akkor a kelleténél jóval erősebb lapok lesznek legyártva és kilép a természetes medréből a folyamat – amennyire meg tudom ítélni ez valahol a Krán kiegészítő környékén történt meg.

“Minimális elvárás az, hogy a kiegészítőben lévő lapok egytől egyig értelmes, használható lapok legyenek”

Adott esetben a hangulat bőven kompenzálhatná egy lap erősségét (természetesen csak gy/á kategóriában), ami a tesztelők dolgát is megkönnyítené, hiszen nem kellene folyamatosan a “pengeélen” egyensúlyozni. Engem nemhogy taszítanának az ilyen jellegű, színesítő lapok, hanem jobban tetszene tőle egy kiegészítő.

“Legyen egyénisége a kiegészítőnek, a témája hangulatos legyen, és különbözzön minden korábbi kiegészítőtől”

Ezzel teljes mértékben egyetértek.

“Élvezetes bontott paklis és draftversenyek legyenek belőle. Ez két okból fontos. Egyrészt a csomag használati értékét növeli, ha nem csak egyszerűen kibontható és hagyományos/új hullám paklikban játszható lapokat tartalmaz, hanem a benne lévő lapokkal egy keverés után egyből lehet egy partit játszani”

Na ez az amitől viszont a hajam kihullik. Szerintem SOHA nem mehet egy kiegészítő lapszerkezetének, vagy egy konkrét lapnak a rovására a bontott paklis versenyen való használhatóság javítása. Bontott versenyek körülbelül 1 hónapig vannak, míg egy lap optimális esetben éveket fog eltölteni otthoni –és versenypaklikban. Ha csak azért kerül be, vagy csak azért nyeri el adott formáját egy lap, hogy a bontottra jó legyen, akkor szerintem nem szabad kiadni. A Mágus sajátos rendszere miatt lényegesen kevésbé alkalmas bontott paklis és draft versenyekre, mint más kártyajátékok, ezért nem értem miért élvez ekkora prioritást ez a formátum.

Még egy utolsó gondolatot kifejtenék röviden, ami mellett úgy tudom már többen is érveltek;

A játékból nagyon hiányzik a klasszikus gyakoriság-eloszlás. Talán a legnagyobb stratégiai hibának tartom, hogy mikor átvettétek 3 gyakoriság került megállapításra. A játék arculatának szerves része volt a ritka és egyedi lapok megkülönböztetése, melyek mindketten értéket hordoztak.
Több jelenleg is aktuális probléma gyökere ez;
Sokkal nagyobb a rizikófaktor egy kiegészítő bontása esetén, hogy az nem hozza be az árát, hiszen egyetlen laptól függ a bontás milyensége – az “egyeditől”. Ezért szükséges sokkal több energiát fektetni az egyedi lapok legyártása esetén, hogy véletlenül sem legyen használhatatlan, mert az a vásárlókedvet fogja csökkenteni. Ha egy kiegészítőben legalább 2, vagy 3 ritkább lap van, akkor ennek hatása elenyésző lesz. A Kötelékek gy/á lapjainak össz. ára a 0 Ft felé konvergál, tehát minden az 1 db egyedin áll vagy bukik.
A Ritka gyakoriság megtörhetné a mostanra bebetonozottá, egysíkúvá vált kiegészítőméretet. Ha valaminek, hát szerintem ennek komoly vásárlókedv-növelő hatása lenne.
Nem értek a nyomdai ívek gazdaságos kihasználásához, de amennyiben ez a változás megoldható lenne számottevő költségnövekedés nélkül véleményem szerint busásan megtérülne. Biztos vagyok benne, hogy a mostani szerkezet Nektek jóval kényelmesebb és valószínűleg költségkímélőbb, de ha már a változás szükségességéről esett szó – hát ez az ami már ráférne a játékra.

Zárásul még annyit mondanék, hogy nem azzal a céllal írtam ezt, hogy “jól beszólhassak”, hanem azért mert még érdekel annyira a játék jövője, hogy leírjam a gondolataimat. Addig jó amíg vannak akik hallatják a hangjukat.

Üdvözlettel:
Máté
mate_t

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. máj. 05., 16:44:33

András vagy más illetékes!

Ha jól tudom, a facebookos játék győztesei már szombaton átvehetik a nyereményeket, de most néztem hogy a játék határideje 2011. május 6., 23:59. Na, ez azt jelenti, hogy ti szombaton 00:00 kor elkezdtek még aláírásokat olvasni like-okat számolni ezeket nevekhez kapcsolni, majd minden egyes sorsolást lebonyolítotok, és még a verseny előtt, lehetőleg minél hamarabb ezt fel is teszitek, hogy tudja mindenki aki nyert, hogy menjen el a nagyversenyre mert különben csak 5 hónap múlva veheti fel a nyereményét? Ez nekem ebben a formában kicsit húzósnak tűnik. Nem inkább a mai nap éjfélt akartátok határidőnek?
Ohyner

HozzászólásSzerző: EwiL » 2011. ápr. 30., 23:05:28

LordTyuk írta:Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz egyelőre, András csak azt írta, hogy a fórumossal be tudsz lépni, azt nem, hogy ne tudnád újraregelni. A kettő külön van tárolva, így semmilyen adatodat nem módosította, nem kell ezen aggódnod, csak értelmezd jól a mondatot ;)

Jelentem, a rendszer remek, valóban be tudtam lépni a fórumos jelszavammal is!
EwiL

HozzászólásSzerző: LordTyuk » 2011. ápr. 30., 21:51:08

EwiL írta:
Andras írta:Nem kell külön regelni, a fórumos neved és jelszavad használja. A hibaüzenetet továbbítottam.

Akkor miért tudtam EwiLt újra beregelni? Nem is említett a regisztráció során semmi olyasmit, h tán nem kéne, mert már van fórumosom... :S
Még jó, hogy a fórumon használt jelszavam nem írta felül :S

Mert a kettőnek semmi köze egymáshoz egyelőre, András csak azt írta, hogy a fórumossal be tudsz lépni, azt nem, hogy ne tudnád újraregelni. A kettő külön van tárolva, így semmilyen adatodat nem módosította, nem kell ezen aggódnod, csak értelmezd jól a mondatot ;)
LordTyuk
Főbíró

HozzászólásSzerző: EwiL » 2011. ápr. 30., 20:38:15

Andras írta:Nem kell külön regelni, a fórumos neved és jelszavad használja. A hibaüzenetet továbbítottam.

Akkor miért tudtam EwiLt újra beregelni? Nem is említett a regisztráció során semmi olyasmit, h tán nem kéne, mert már van fórumosom... :S
Még jó, hogy a fórumon használt jelszavam nem írta felül :S
EwiL

HozzászólásSzerző: Guldor » 2011. ápr. 29., 14:08:38

Ohyner írta:Üdv!

Igyekeztem egy olyan megoldást ami mind nektek, mind játékosoknak jó, ezért is írtam, ha kevés a 2 pont plusz versenyenként akkor 3 is lehet. Ha nem tartjátok jónak elfogadom, csak gondoltam erre a részletre is felhívom a figyelmeteket.

Szia!

Jelezném, h én a "játékosok" halmaz egyik eleme vagyok. És az általad vázolt rendszer nekem nem jó. Túl azon, h mindenkit hátrányosan érit, aki kettőnél több versenyre megy el havonta még egy példát írnék, h miért nem tetszik:
Jól kezdődik a hónap, behúzok 2 versenyt, oldok questeket, van mondjuk 15+19=34 pontom. Jön a 3. verseny, elúszok, kapok 8 pontot. A havi pontom a következőképpen módosul: 19+8+2=29. A versenynek hála -5 pontot kaptam. Szuper. Vagyis 2 eredményes verseny után jó eséllyel csak vesztek pontokat ha további versenyre megyek, további pénzt költök a játékra. Ez sem a kiadónak sem nekem nem kedvező.

üdv
Guldor

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. ápr. 29., 09:50:04

Nem kell külön regelni, a fórumos neved és jelszavad használja. A hibaüzenetet továbbítottam.
Andras

HozzászólásSzerző: harczos » 2011. ápr. 29., 08:05:46

külön kell regelni? ha az ittenivel próbálok belépni, ezt kapom:
Fatal error: Call to undefined method stdClass::save() in /srv/silihosthu/ketmagus.hu/httpdocs/clickngoo/modules/user/models/Users/DAO.php on line 37
harczos

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. ápr. 29., 07:49:07

cobin írta:Fuu, most néztem, hogy már van karakterlap.
Nagyon feelingesnek/ötletesnek tartom. Grat.
Esetleg, ha Tyuk nagyon unatkozik, akkor lehetne még képzettséglista, esetleg jellem kiválasztása. :D

Elérhetőség: http://www.ketmagus.hu/user/login
(Rövidesen gomb is lesz.)

A képzetséglista, jellem, stb folyamatban. Jelentem Tyuk nem unatkozik. :D

Helyesbítés: a főoldalon (meg bárhol) jobb felül van egy Bejelentkezés | Regisztráció link, amire lenyílik egy panel, ott tudtok bejelentkezni. Az esetleges bármilyen hibával forduljatok hozzám. Tyuk
Andras

HozzászólásSzerző: Kapanyanyimonyok » 2011. ápr. 29., 06:26:01

Karakterlap? Hol?
Kapanyanyimonyok

HozzászólásSzerző: cobin » 2011. ápr. 28., 23:18:14

Fuu, most néztem, hogy már van karakterlap.
Nagyon feelingesnek/ötletesnek tartom. Grat.
Esetleg, ha Tyuk nagyon unatkozik, akkor lehetne még képzettséglista, esetleg jellem kiválasztása. :D
Az erős túlél, a gyenge elbukik, és újjászületik. Ez az élet... és a halál rendje. Most a gyenge szerepét játszodtad, imádkozz Ranagolhoz, hogy legközelebb a másik oldalra állj!
cobin

HozzászólásSzerző: Kapanyanyimonyok » 2011. ápr. 26., 14:45:13

Pár gondolat a versenyekhez, szorzókhoz.

Legyen olyan lap, amit CSAK egy adott helyszínen van osztva ("miskolci ultra", "győri ultra", stb.), de ott többször is (4-6x /év), minden nevezőnek 1 (olyan, mint a nagyversenyek ultrái).
Akinek kell, elmegy érte, legalább 1-2 alkalommal. Ezek a versenyek legyenek 2x szorzójúak (mivel itt várhatóan nagyobb lenne a mezőny). BP-n ne legyen ilyen.

A "quest" jelentsen valós előnyt továbbra is.

Döntetlenért 1,5. Nekem ez mindegy. A mostani elv nem teremt esélyegyenlőtlenséget, viszont a győzelemre motivál és nem a maszatolásra.
A problémám az, hogy a döntetlenek elhúzódó, beállt meccsek, amik miatt a többi játékos várakozik, unatkozik.
Nem kellene erre motiválni senkit azzal a fél ponttal.
A döntetlenek utólagos bekalkulálása szerintem nem okoz jelentős módosulásokat a táblázatban, de ha valaki enélkül nem tud megélni, ám legyen.
Kapanyanyimonyok

HozzászólásSzerző: Kapanyanyimonyok » 2011. ápr. 26., 06:11:17

"de gondoltam mégsem kellene lemenni törpébe"

Ezt elmentettem az ork NJK-k számára létrehozott aranyköpésgyűjteményembe.

Az ork kivégzőosztaghoz 2 Álom dalát ajánlok kiépülés támogatására.
Kapanyanyimonyok

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. ápr. 25., 14:26:37

Ohyner írta:Üdv!
András szerintem elsiklottál afelett, hogy attól a két verseny utáni versenyekért is járna pont, csak nem a pontszámítási rendszer alapján, hanem egy fix pont mondjuk kettő de ha kevesled akkor három.

Annyiban nem siklottam át felette, hogy olvastam. Másrészről úgy gondolom, hogy ez nem jelentős tényező. Motiválónak semmiképpen sem nevezném. Ha játékos lennék, akkor ezzel a 2-3 pontttal tuti nem foglalkoznék.
Andras

HozzászólásSzerző: EwiL » 2011. ápr. 24., 15:14:17

Nem tudom, hova kell jelezni, de én támogatom, hogy visszamenőlegesen is legyen a döntetlen átírva 1,5 pontra!

Ohyner - facebook:
Köszi a borítókhoz a hozzászólásokat, meglátjuk, mit fogunk kezdeni velük, ebbe a versenybe viszont sajnos nem fognak beleszámítani!

Ui.: Lehet hívni az ismerősöket, hogy like-olják a hozzászólásokat! ;)
EwiL

HozzászólásSzerző: Ohyner » 2011. ápr. 23., 08:07:44

Üdv!

András szerintem elsiklottál afelett, hogy attól a két verseny utáni versenyekért is járna pont, csak nem a pontszámítási rendszer alapján, hanem egy fix pont mondjuk kettő de ha kevesled akkor három. Ahogy írtam ez azért lenne jó, mert a jó játékosok akik csak kevesebb versenyre tudnak elmenni is versenyben maradnának, de mellette a több verseny is alapvető előnyt jelent. Egy példa.
Pisti 5 versenyre ment el a legtöbb és legkevesebb pontja 12 és 8 ezen felül a bónusz versenyért jár 3*2 pont azaz 6 így neki összesen 26pont.
Még Marci csak két versenyre ment el neki 12 és 10 azaz ő 22 pontot szerzett.
Tudom, hogy ezzel a rendszerrel kevesebb előny járna a sok versenyért, de járna érte előny, de az igazán jó játékosok nem szakadnak le havonta 10-20 pontokkal.
Igyekeztem egy olyan megoldást ami mind nektek, mind játékosoknak jó, ezért is írtam, ha kevés a 2 pont plusz versenyenként akkor 3 is lehet. Ha nem tartjátok jónak elfogadom, csak gondoltam erre a részletre is felhívom a figyelmeteket.

Másik kérdés, a facebookon írtam magukhoz a kiegészítő borítóihoz is pár hangulatos reklámszöveget, nem tudom, hogy azok érvényesek e, de olvassátok el, mert ha más nem kirakhatjátok azokat is.

üdv
Ohyner

HozzászólásSzerző: Andras » 2011. ápr. 23., 07:46:47

Ohyner írta:Elsőként gratulálok a facebookos oldalhoz, szerintem jó lett.

Köszönöm szépen a bátorítást, valamint EwiL-nek a hozzájárulását, nélküle ez nem jött volna létre.

Ohyner írta:Másodsorban pedig, van egy ötletem a jövőévi pontszámításra, mert úgy gondolom, az a legjobb nekünk játékosoknak is és a KM-nek is ha minél többen elégedettek.

Persze, az alapvetésekben nincs vita.

Ohyner írta:Tehát havi két versenyért járna a mostanihoz hasonló pont, a hónapban a legjobbért és legrosszabbért.

Véleményem szerint ez nem ösztönözne minél több versenyre járást, csupán 2 versenyre járást ösztönözne.

Ohyner írta:Viszont, arra szeretnélek megkérni titeket, hogy a döntetlent ne vegyétek egy kalap alá a vereséggel. Abban egyetértek, hogy nem lenne szerencsés 1-2-3 pontra beállítani a nyert döntetlen vesztes meccsek pontját, mert így a vesztes és nyertes meccsek között nagy lenne éves szinten nézve a különbség, de ha másfél pontot jelentene a döntetlen, szerintem optimális lenne.

Ezzel egyet tudok érteni. Meggondolom, hogy az idei évre is alkalmazzam ezt. Ha nem kerül alkalmazásra, akkor annak kizárólag az lesz az oka, hogy visszamenőleg való átírása a pontoknak etikai problémákat vethet fel. Ezúton szertetném megkérni mindenkit, hogy ha a döntetlen másfél pontra való átírása gondot okoz, akkor jelezze. Azt is jelezd, ha kifejezetten támogatod. A visszajelzések alapján Májusban lesz vagy nem lesz változtatás. (De jövőre mindenképpen bevezetjük a másfél pontos döntetlent.)

Ohyner írta:Remélem tudtam segíteni, és használható az ötletem.

Köszönöm szépen a tippeket!
Andras

HozzászólásSzerző: EwiL » 2011. ápr. 22., 22:54:29

Ohyner írta:András!
Elsőként gratulálok a facebookos oldalhoz, szerintem jó lett. Azt szeretném megkérdezni, hogy jól értelmeztem e a játékot, és a képekhez kell commentet írni? Írtam már párhoz, azok szabályosak?

Ha nem haragszol, erre a részére én reagálnék:

Igen, jól értelmezted, a képekhez kell olyan commentet írni, mely szerinted az adott kártyalapról érdekes és hasznos információkat mond, hangulatosan. Az eddig érkezett képaláírások jó helyen vannak, szabályosak! A végén az a comment fog nyerni, amelyik a legtöbb Like-t gyűjti a MAGUS-Kártyajáték facebook oldalon. (tehát lehet kampányolni is akár, hogy minél több ember Like-olja a Te képaláírásodat!)

Személyes megjegyzés: a Kémkedés lap alá írt comment szerintem nagyon korrekt, és akkor lenne szvsz teljesen az igazi, ha pl konkrét, Ynevi hadi összefoglaló műből lenne az idézet. Ezzel szemben az Ellana-papnőhöz írt comment számomra nem adja át, hogy mi az az Ellana-papnő. Ám, a Like-ok száma fog nyerésre vinni egy commentet itt is!

(Senkinek nincs tiltva, hogy újabb commentben jelentkezzen akár ugyanahhoz a képhez! ;) )
EwiL

Következő

Vissza: Párszemközt